Maxwell Boadi

Maxwell Boadi is geboren in Ghana in 1983. Hij volgde zijn opleiding aan het Ghanatta College voor kunst en design.

Hij is een grote bewonderaar van één van de meest bekende schilders van West Afrika: Ablade Glover. Glover is een internationaal bekende kunstenaar met een unieke stijl en had hiermee een duidelijke invloed op zowel de Ghanese als Nigeriaanse hedendaagse kunststroming.

Geïnspireerd door deze bekende Afrikaanse kunstenaar ontwikkelde Maxwell zijn eigen en direct herkenbare stijl: sterk en dynamisch. Zijn techniek is herkenbaar door het gebruik van een plamuurmes waarmee hij de verf aanbrengt. Zijn verfstreken zijn buitengewoon expressief en soms dik aangebracht. Hij beheerst echter ook de techniek om met hetzelfde instrument verfijnde afbeeldingen te geven. Om te tekenen gebruikt hij regelmatig houtskool en is hiermee uniek in Accra.

Maxwell raakt geïnspireerd door levende wezens, mensen en dieren. Hij heeft zich met name toegelegd op tekenen en schilderen. Gefascineerd door mensen in een groep, of alleen, biddend, pratend, sociaal netwerkend of mensen die gewoon aan het werk zijn. Met zijn werk laat hij zowel de complexiteit van de sociale relaties zien alsmede de simpelheid van menselijk contact. Hij “vangt” de spelers en hun instrumenten, de moeder bezig met het haar van haar kind, en zet het moment vast in de tijd. Zijn werk is onmiskenbaar Afrikaans en tegelijkertijd universeel in de ruimste zin van het woord. Mensen en hun dagelijkse activiteiten, hun emoties, verstopt of duidelijk zichtbaar, sociale interactie, dat zijn de leidende factoren in zijn werk.

Maxwell heeft deelgenomen aan vele groepsexposities. Ook solo heeft hij succesvolle exposities gehad o.a. in het Novotel (2014), en Mövenpick hotel (2014) in Accra. Dit jaar heeft hij meegedaan aan de Art Fair in Sint Petersburg. Zijn werk is permanent te zien in de Artist Alliance Gallery in Accra en in de Hourglass Gallery in Lagos, Nigeria. In 2012 won hij de prijs voor “best upcoming artist” van Ghana. Maxwell Boadi woont en werkt als full-time kunstenaar in Accra, Ghana, is getrouwd en heeft een dochter.